Een schimmel- of kalknagel is een (deels) met schimmel geïnfecteerde nagel. Dat kan zowel een teen- of vingernagel zijn. Dit wordt ook wel onychomycose genoemd. Eerst wordt de aangetaste nagel geelwit. Later, als behandeling uitblijft, geelbruin. De nagel verbrokkelt en wordt dik en bobbelig. Nog verder in het proces kan de nagel zelfs geheel of gedeeltelijk loslaten. Schimmel is besmettelijk en wordt van mens op mens overgedragen.
Dit gebeurt vooral in openbare gelegenheden, zoals zwembaden en sportscholen. Schimmelinfectie komt vaker voor op teennagels dan op vingernagels. Dit wordt veroorzaakt door de warme omgeving van sokken en schoenen. Vocht en warmte geven de schimmels de kans zich in de huid en nagels te nestelen. De Formule W Kalknagelpen zorgt ervoor dat u op een eenvoudige manier mooie en gezonde nagels krijgt. De gepatenteerde formule dringt diep door de nagel en bestrijdt de schimmel onder het nagelbed zonder de gezonde flora aan te tasten.


Behandelwijze
1.) Maak de nagel goed schoon. Verwijder eventuele nagellak. Voor een effectieve werking moet u de schimmel- of kalknagel voor de behandeling vijlen. Indien u een sterk verdikte nagel hebt, zal u de nagel eerst moeten knippen en vijlen naar zijn normale verschijning. Gebruik om besmetting van gezonde nagels te voorkomen de vijl nooit voor de andere nagels. Gooi om dezelfde reden de vijl na de behandeling direct weg.

2.) Breng tweemaal daags gedurende vier weken met de pen een laagje op de schimmelnagel aan. Indien de schimmel nog niet in geheel verdwenen is na vier weken, herhaal dan de behandeling.

3.) Daarna brengt u de behandeling terug tot eenmaal per dag gedurende vier weken. Zo voorkomt u dat de schimmel terugkomt. Laat het serum goed in de nagel trekken. Dat duurt ongeveer een minuut. Pas dan kunt u (schone)sokken en/of schoenen aantrekken.

Elke week kunt u de tip van de nagelpen vervangen. Na behandeling kunt u de pen eenmaal daags blijven gebruiken om besmetting te voorkomen en uw nagels te versterken. Uiteindelijk duurt het 6-12 maanden voordat een nieuwe nagel is aangegroeid. Pas op met het infecteren van uw gezonde nagels of het besmetten van anderen. Schimmel- en kalknagels zijn namelijk erg besmettelijk. Draag altijd schone sokken of panty’s. Zo voorkomt u een nieuwe infectie. Gebruik de kalknagelpen alleen voor uzelf; zo voorkomt u verspreiding van de infectie.

Consumentenprijs: € 16,95
Inhoud: pen 4 ml + 5 Vijltjes + Extra Doseertips
Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.