Vraag en antwoord

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen m.b.t Formule W.
Staat uw vraag hier niet bij? Stel dan gerust uw vraag via ons contactformulier.

Wratten

Wat zijn wratten?
Wratten zijn meestal verheven, bloemkoolachtige uitgroeisels van de huid met een ruw oppervlak. De medische benaming is verruca. Meestal zijn er meerdere wratten gelijktijdig aanwezig. Voorkeursplaatsen zijn de handen en voeten. Wratten komen veel voor, met name bij kinderen en jongvolwassenen.
Hoe gebruik ik de Formule W Wrattenpen?
1. Gebruik de Formule W Wrattenpen 2 keer per dag gedurende 4 dagen. Indien het om een hele kleine wrat gaat, gebruik dan de pen 1 keer per dag. Breng de gel zorgvuldig aan op de wrat(ten) zonder de omliggende huid te beschadigen en laat deze inwerken. Een kleine hoeveelheid gel is afdoende, 1 druppel werkt snel en effectief. TIP: Breng vooraf vaseline aan op de omliggende huid om beschadeging te voorkomen.

2. Staak de behandeling vervolgens gedurende 4 dagen. Gedurende deze rustdagen zal de huid vervellen, de huidlaagjes van de wrat laten los, en huidherstel wordt gestimuleerd. Een eenmalige behandeling werkt effectief voor kleine wratjes of voor wratjes die net zijn ontstaan.

3. Indien de wrat na de eerste behandelperiode van 4 dagen nog niet (geheel) verdwenen is, herhaal dan de behandeling zoals genoemd in punt 1 en 2 van het behandelschema. De rustdagen zijn essentieel voor het doorwerken van de werkzame stof en het herstel van de huid.

4. Het behandelschema kan in totaal 4 keer toegepast worden met de Formule W Wrattenpen. Als na 4 behandelingen de wrat nog niet verdwenen is, vraag dan uw (huis)arts om advies.
Hoe lang en op welke wijze kunt u de Formule W Wrattenpen bewaren?
Formule W Wrattenpen bewaart u op kamertemperatuur (15-25ºC). Sluit de pen na gebruik goed af om uitdroging te voorkomen. De uiterste gebruiksdatum staat aangegeven op de verpakking en op de Wrattenpen. Buiten bereik van kinderen bewaren.

Likdoorns

Wat zijn likdoorns?
Een likdoorn (clavus), in de volksmond ook wel eksteroog genoemd, is een vaak pijnlijke, naar binnen groeiende eeltplek (verdikking van de huid). Deze komt voor op plaatsen waar druk en/of wrijving op de huid wordt uitgeoefend, waardoor meer eelt wordt gevormd. Likdoorns komen meestal voor op de voetzool, de bovenzijde van de tenen, op de teentop, tussen de vierde en vijfde teen of in de handpalm.
Hoe gebruik ik de Formule W Likdoornpen?
1. Vijl de likdoorn licht op met één van de bijgeleverde vijltjes.
2. Gebruik de Formule W Likdoorn(s) zonder de omliggende huid te beschadigen en laat deze opdrogen. Een kleine hoeveelheid gel is afdoende, 1 druppel werkt snel en effectief. TIP: Breng eventueel vooraf vaseline aan op de omliggende huid om beschadiging te voorkomen.
3. Staak de behandeling vervolgens gedurende 4 dagen. Gedurende deze dagen zal de huid vervellen, de huidlaagjes van de likdoorn(s) laten los, en huidherstel wordt gestimuleerd. Een eenmalige behandeling werkt effectief voor kleine likdoorns of voor likdoorns die net zijn ontstaan.
4. Breng een anti-drukring aan, met het gat precies boven de aangestipte likdoorn.
5. Indien de likdoorn na de eerste behandelperiode van 4 dagen nog niet (geheel) verdwenen is, herhaal dan de behandeling zoals genoemd in punt 1 tot en met 4 van het behandelschema. De rustdagen zijn van essentieel belang voor de doorwerking van de werkzame stof en het herstel van de huid.
6. Dit behandelschema kan totaal 4 keer toegepast worden. Als na 4 behandelingen de likdoorn nog niet verdwenen is, vraag dan uw (huis)arts om advies.
Wanneer mag de Formule W Likdoornpen niet worden gebruikt?
Formule W Likdoornpen mag niet gebruikt worden op:
 • open wondjes, geïrriteerde of geïnfecteerde huid.
 • bij gebleken overgevoeligheid voor Trichloorazijnzuur
 • pigmentvlekken
 • kinderen jonger dan 4 jaar
 • Formule W Likdoornpen is uitsluitend geschikt voor uitwendig gebruik.
Hoe lang en op welke wijze kunt u Formule W Likdoornpen bewaren?
Formule W Likdoornpen bewaart u op kamertemperatuur (15-25ºC). Sluit de pen na gebruik goed af om uitdroging te voorkomen.
De uiterste gebruiksdatum staat aangegeven op de verpakking en op de Formule W Likdoornpen. Buiten bereik van kinderen bewaren.

Kalknagels

Wat zijn kalknagels?
Een kalknagel, ook wel schimmelnagel genoemd, is een aandoening van een nagel waarbij deze er uitziet alsof deze van kalk is gemaakt. Hij is dikker, stugger en breekbaarder. Globaal zijn er twee oorzaken mogelijk: bij slechte bloedvaten is de aanmaak van de nagel dusdanig gestoord dat deze het kalknageluiterlijk kan krijgen.
Hoe gebruik ik de Formule W Kalknagelpen?
Maak de nagel goed schoon. Verwijder eventuele nagellak. Voor een effectieve werking moet u de schimmel- of kalknagel voor de behandeling vijlen. Indien u een sterk verdikte nagel hebt, zal u de nagel eerst moeten knippen en vijlen naar zijn normale verschijning. Gebruik om besmetting van gezonde nagels te voorkomen de vijl nooit voor de andere nagels. Gooi om dezelfde reden de vijl na de behandeling direct weg. Breng tweemaal daags gedurende vier weken met de pen een laagje op de schimmelnagel aan. Indien de schimmel nog niet in geheel verdwenen is na vier weken, herhaal dan de behandeling.
Daarna brengt u de behandeling terug tot eenmaal per dag gedurende vier weken. Zo voorkomt u dat de schimmel terugkomt. Laat het serum goed in de nagel trekken. Dat duurt ongeveer een minuut. Pas dan kunt u (schone) sokken en/of schoenen aantrekken. Elke week kunt u de tip van de nagelpen vervangen door deze eruit te trekken en een nieuwe tip erin te stoppen. Trek met een draaiende links/rechts beweging de tip uit de pen. Plaats een nieuwe tip erin. Druk deze goed aan (uiteinde tip moet niet zichtbaar zijn).
Het kan even duren voordat de nieuwe tip bevochtigd is met het serum. Tip: plaats de pen ondersteboven neer. Was hierna goed uw handen. Na behandeling kunt u de pen eenmaal daags blijven gebruiken om besmetting te voorkomen en uw nagels te versterken. Uiteindelijk duurt het 6-12 maanden voordat een nieuwe nagel is aangegroeid.
Hoe lang en op welke wijze kunt u Formule W Kalknagelpen bewaren?
Bewaar de pen altijd in de originele verpakking en bij kamertemperatuur (15-25ºC). De houdbaarheidsdatum vindt u zowel op de pen als op het doosje. Om uitdrogen te voorkomen, moet u na gebruik de dop weer goed op de pen sluiten.
Waar u op moet letten
 • Schimmel- en kalknagels zijn erg besmettelijk.
 • Pas op met het infecteren van uw gezonde nagels of het besmetten van anderen.
 • Draag altijd schone sokken of panty’s. Zo voorkomt u een nieuwe infectie.
 • Gebruik de Kalknagelpen alleen voor uzelf; zo voorkomt u verspreiding van de infectie.
 • De Kalknagelpen niet gebruiken bij allergie of gevoeligheid voor een van de ingrediënten.
 • Voor zover bekend is de Kalknagelpen in combinatie met geneesmiddelen te gebruiken.
 • Ook in geval van diabetes, zwangerschap of borstvoeding kan de Kalknagelpen gebruikt worden.
 • Hou de Kalknagelpen altijd buiten het bereik van kinderen.
 • In geval er bijwerkingen optreden die u als ernstig ervaart of die niet in de gebruiksaanwijzing worden genoemd,
  raadpleeg dan uw (huis)arts.